Ældre nyheder med relation til BBH Basisinstruktør uddannelsen.

Nyhed fra Hestenettet

Endnu en nyhed fra Hestenettet

Instruktøruddannelse med fokus på hestevelfærd

Større forståelse for hestens mentale kapacitet og fysiske formåen samt samarbejde på tværs af discipliner. Det er de centrale fokuspunkter i BBH Basis Instruktør uddannelsen, der starter nyt hold 1. april 2011. Uddannelsen blev sat i søen sidste år og har allerede været en stor succes.

- BBH referer til Blue Berry Hill, som er et af Danmarks førende hestetræningscentre og ejet af Susan Kjærgård, der selv har en lang, international karriere som springrytter bag sig. Herunder en placering som nr. 76 på Verdensranglistens Top 100 – på heste, hun selv har redet op helt fra bunden. Nu har hun skabt en uddannelse der bygger bro mellem traditionel konkurrenceridning, ”newage horsemanshipfilosofier” og moderne forskning.

Der findes ingen ”frække” heste

-Jeg ser alt for mange ryttere, der kæmper med deres heste i stedet for at samarbejde med dem, siger Susan Kjærgård, der ofte hører mange skrøner og fejlagtige antagelser om det manglende samarbejde mellem hest og rytter. - Heste er af natur ikke ´frække´. De har ganske enkelt ikke det område i hjernen, hvor den slags tænkning foregår. På BBH uddannelsen lærer deltagerne at arbejde med årsagen til hestens adfærd og reaktionsmønstre – og herigennem at få den til at ændre adfærd. Som certificeret BBH instruktør vil man derfor få en større dybde i sin egen undervisning og et langt bedre samspil mellem hest og rytter – hvad enten man selv sidder på hesten eller underviser andre.

Ser på hesten i et helhedsperspektiv

Og det er netop den bagvedliggende viden og forståelse for hestens adfærd og reaktionsmønstre, der er kernen i den nye instruktøruddannelse. Her får kursisterne en grundig indsigt i, hvordan hesten tænker og lærer, hvor dens muskler sidder, hvordan de fungerer – og hvilken betydning de har for hestens præstation og holdbarhed. Instruktøruddannelsen har ligeledes stor fokus på konflikthåndtering, hvor deltagerne lærer om egen adfærd, og hvad der skal til for at skabe harmoni mellem hest og rytter. - For tingene hænger sammen, og når de går op i en højere enhed, resulterer det både i færre skader på hesten og i bedre præstationer, såvel i den daglige træning som ved stævner, lyder det fra Susan Kjærgård.

Uddannelse med plads til familieliv

Instruktør-uddannelsen henvender sig både til nuværende undervisere og almindelige ryttere, der

interesserer sig for læringsteori og biomekanik, men som samtidig gerne vil have tid til et almindeligt liv ved siden af. –Det har været vigtigt for mig at sætte et uddannelsesforløb sammen, der kan kombineres med et almindeligt arbejde, pointerer Susan Kjærgård, der planlægger overbygningsmodulerne til basis-uddannelsen efter samme koncept. –Mit mål med den her uddannelse er at skabe et optimalt samspil mellem hest og rytter – og ikke mindst at sætte større fokus på hestevelfærd, hvad enten man underviser andre eller blot rider selv. Arbejdet med det første hold af instruktører, der skal til afsluttende eksamen i marts har været fantastisk givende og inspirerende. Sammenholdet og energien mellem de studerende på uddannelsen er unikt, fordi alle kommer med individuel baggrund og med hjertet i forskellige discipliner. Udvikling af heste og mennesker trives bedst i et miljø med åbenhed og plads til nytænkning og forskellighed,- og sådan et miljø har vi skabt med BBH Basis Instruktør uddannelsen.

 

Flere nyheder HER

Share

Seneste Nyt

Gratis undervisning - til midtvejseksamen

Har du lyst til at være testrytter til midtvejseksamen på BBH søndag d. 21. juni 2020?

Vores testryttere er en stor og vigtigt del af eksamen og vi lover dig en spændende og lærerig dag. At være testrytter, og få undervisning af en af aspiranterne, foran vores censorer, giver en god mulighed for at få ny inspiration og "snuse lidt" til vores træningsprincipper.

Read more...

fb Følg Blue Berry Hill på Facebook

Kursus

3 dags træningslejr 2-4.marts 2018

Helt unik mulighed for 3 dages intensiv træning for dig og din hest her på BBH

I løbet af disse 3 dage, får du undervisning med din hest 2 x dagligt.
Både enelektioner og lektioner hvor I rider to sammen.

Hver ekvipages lektioner tilrettelægges individuelt og vi arbejder både fra jorden og i sadlen.

Lektionerne med hestene bindes sammen af kortere teorioplæg og vi kommer hele vejen rundt om både hestens læring, hestens krop, rytterens krop og din egen tilstand i træningen.

Der er mulighed for at få en opstillingslektion i longe, hvor du får mulighed for at fokusere 100 % på din egen krop.

Vi kan arbejde med alle elementer af god træning inkl jordarbejde, indlæring af sidebevægelser fra jorden/i sadlen, longering, bomarbejde fra jorden/i sadlen, gangartsforbedring, tilvænning, og så selvfølgelig grundridning, dressur og springning.

Du sætter rammerne og vi skræddersyer lektionerne til dig og hestens behov.

Dette er en fantastisk mulighed for at komme i dybden med de udfordringer du oplever i træningen, fordi vi har så mange lektioner tæt op ad hinanden. Hver lektion bygger videre på den forrige og derfor kan vi flytte hestene virkelig langt og fylde dig op med mange mange redskaber til at videreføre træningen.

Den samlede sum af læring overstiger langt, det indhold der er i dine egne lektioner, fordi du har muligheden for at følge med i de andres lektioner og der vil være mulighed for analyseopgaver, af balndt andet hestens bevægelse, når de andre rider/træner.
Det er virkelig sjældent at vi har åbne kurser af denne art så grib chancen nu og send os en tilmelding, med en beskrivelse af dine behov og ønskertiltræningen, på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PRAKTISKE INFORMATIONER

- Vi arbejder fra kl. 08.00 - 17.00 både fredag og lørdag,- og fra kl. 08.00 - 16.00 om søndagen, hvor vi har en grundig afrunding og målsætning for den fremtidige træning.
- Kurset afholdes her på BBH, Haugevej 13, 8620 i Kjellerup. Fredag - søndag 2. 4 marts. Mulighed for ankomst torsdag aften.
- Undervisningen varetages af Susan Kjærgård suppleret af en gæsteunderviser til opstillingslektioner- Der er mulighed for at overnatte på BBH i fælles sovesal under hele kurset med bad og toilet i stalden
- Der er boks og mulighed for fold for alle deltagere
- Deltagerne medbringer selv forplejning. Der er et køleskab og elkoger til rådighed

Prisen for hele kurset,
inkl boks, overnatning, materialer og lektioner 3.750 kr inkl. moms.

Der er kun plads til 8 deltagere og tilmelding er "først til mølle" :-)
Tilmelding på mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Nyeste artikel

Sådan lærer hesten,- Forstærkning og straf

Adfærd opfører sig ligesom os mennesker. Den fortsætter kun sin opførsel hvis den "får noget ud af det".. Når en adfærd bliver forstærket, altså belønnet, vil den vokse. Hvis den ikke bliver forstærket, eller den endda bliver straffet, vil den mindskes. Det er værd at vide, når du arbejder med din hest, så du kan tilrettelægge træningen efter at forstærke den ønskede adfærd. Denne artikel fokuserer på hvordan forstærkning og straf fungerer og uddyber forskellene på det der kaldes positiv og negativ hhv forstærkning og straf.

Read more...