User Rating: 0 / 5

Star inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactiveStar inactive
 

SPRINGKURSUS v/Susan Kjærgård!

Den 27.-28. januar 2017 afholdes der springkursus med Susan Kjærgård på Landbrugsskolens Torntofte i Høng.

Susan har en lang, international karriere som springrytter bag sig, med en imponerende placering som nr. 76 på Verdensranglistens Top 100 som ét af mange, fornemme resultater. I dag driver hun Blue Berry Hill med fokus på vidensbaseret hestetræning hvor hun uddanner ryttere og instruktører.
Erfaring og faglig viden kombineret gør Susan ekstremt skarp til at løse de udfordringer heste og ryttere oplever i den daglige træning.
Du kan læse mere om Susan på www.blueberryhill.dk

Vi starter med et 2 timers teorioplæg fredag efterfulgt at enelektioner om eftermiddagen.
Lørdag rider alle 2 enelektioner og der vil blive samlet op på alle ekvipagers udvikling og fremadrettede træningsmål.

I det teoretiske oplæg vil Susan forklare om hestens krop og funktion i både tilridningen, afsættet, springfasen, landingen og afridningen,
Hvad er de vigtigste basiselementer en springhest skal kunne, og hvad er rytterens vigtigste opgave.
Enelektionerne tilpasses 100% den enkelte ekvipages nuværende standpunkt og behov.

Har du f.eks. problemer med at din springhest:
- refuserer
- er svær at styre på springbanen
- river ned
eller vil du have hjælp og blive bedre til:
- at hjælpe din hest til at springe mere korrekt og bruge sin krop sundt og opbyggende
- få en bedre opstilling hen til og over springene
- ride en god rytme mellem springene på en hest i balance og selvbæring

Så vil det 2 timers teorioplæg give dig indsigt i hvad og hvorfor og de intensive enelektioner give dig et skub i den rigtige retning med hvordan.

Ekvipager på alle niveauer er velkomne.
Der er plads til 6 deltagere med hest og et begrænset antal tilskuere/teorideltagere.

Priser:
Deltager med hest. 2 timers teori + 3 enelektioner af 30 min.: 2500kr
Deltager uden hest: 2 timers teori og tilskuer begge dage: 350kr
Tilskuer en dag: 100kr
Teori: 200kr

Opstaldning:
Pr. overnatning inkl strøelse og wrap/hø: 150kr
Tilmelding skal ske på mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , og tilmelding er først gældende når deltagergebyret er indbetalt på konto 5066 1404934
Sidste tilmeldingsfrist er 12/1-2017

Stellasmolf

Læs også: Hurra din hest springer som en klumpedumpe

Læs også: Derfor skal din hest bruge halsen til at springe

Hvad er de typiske fejl din springhest får?

De fleste springryttere oplever, at det gerne er den samme type nedslag deres hest får fejl på, eller i bestemte situationer, den kan refusere. Nogle får ofte bagbensfejl på bagkanterne, andre skal have meget plads til forbenene og et stort afsæt for at undgå nedrivninger. Nogle heste refuserer hvis de får for meget fremdrift og andre får refuseringer, hvis hesten eksempelvis ikke kommer med frem ud af hjørnet..
Det vigtigste skridt mod flere fejlfrie runder, er at få lavet en præcis analyse af hvor den enkelte hest har sin udfordring.. Fælles for springhestene er, at den måde de bruger deres krop på når de er på jorden, vil påvirke deres springteknik i luften. Derfor kan du træne meget målrettet på at mindske risikoen for nedslag, gennem din grundridning og små specialdesignede springserier.

På dette kursus, bruger vi teoridelen, til at gennemgå hvordan hesten skal bruge sin krop i de forskellige faser af springet fra tilridning, afsæt, svævefasen, landing og afridning. Det giver dig en forståelse for hvad der mere præcist sker i hestens krop når den springer og det hjælper dig på vej til at forstå din egen hests udfordringer. På kurset får du også 3 ene lektioner, hvor vi starter med at få lavet en analyse af hvordan din hest bruger sin krop og identificere årsagen til de fejl den får på banerne. Herefter bruger vi de næste to ene lektioner til at træne enkeltspring og små serier, som tilgodeser lige netop det behov som din hest har og du lærer hvordan du fremadrettet kan træne dens fysik, så springteknikken forbedres.

Kurset kombinerer al den viden jeg har om hestens anatomi og biomekanik med min mangeårige erfaring fra de store Grand Prix baner og alle lektionerne bliver skræddersyet til hver enkelt ekvipage.

Share

Seneste Nyt

Gratis undervisning - til midtvejseksamen

Har du lyst til at være testrytter til midtvejseksamen på BBH søndag d. 21. juni 2020?

Vores testryttere er en stor og vigtigt del af eksamen og vi lover dig en spændende og lærerig dag. At være testrytter, og få undervisning af en af aspiranterne, foran vores censorer, giver en god mulighed for at få ny inspiration og "snuse lidt" til vores træningsprincipper.

Read more...

fb Følg Blue Berry Hill på Facebook

Kursus

3 dags træningslejr 2-4.marts 2018

Helt unik mulighed for 3 dages intensiv træning for dig og din hest her på BBH

I løbet af disse 3 dage, får du undervisning med din hest 2 x dagligt.
Både enelektioner og lektioner hvor I rider to sammen.

Hver ekvipages lektioner tilrettelægges individuelt og vi arbejder både fra jorden og i sadlen.

Lektionerne med hestene bindes sammen af kortere teorioplæg og vi kommer hele vejen rundt om både hestens læring, hestens krop, rytterens krop og din egen tilstand i træningen.

Der er mulighed for at få en opstillingslektion i longe, hvor du får mulighed for at fokusere 100 % på din egen krop.

Vi kan arbejde med alle elementer af god træning inkl jordarbejde, indlæring af sidebevægelser fra jorden/i sadlen, longering, bomarbejde fra jorden/i sadlen, gangartsforbedring, tilvænning, og så selvfølgelig grundridning, dressur og springning.

Du sætter rammerne og vi skræddersyer lektionerne til dig og hestens behov.

Dette er en fantastisk mulighed for at komme i dybden med de udfordringer du oplever i træningen, fordi vi har så mange lektioner tæt op ad hinanden. Hver lektion bygger videre på den forrige og derfor kan vi flytte hestene virkelig langt og fylde dig op med mange mange redskaber til at videreføre træningen.

Den samlede sum af læring overstiger langt, det indhold der er i dine egne lektioner, fordi du har muligheden for at følge med i de andres lektioner og der vil være mulighed for analyseopgaver, af balndt andet hestens bevægelse, når de andre rider/træner.
Det er virkelig sjældent at vi har åbne kurser af denne art så grib chancen nu og send os en tilmelding, med en beskrivelse af dine behov og ønskertiltræningen, på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PRAKTISKE INFORMATIONER

- Vi arbejder fra kl. 08.00 - 17.00 både fredag og lørdag,- og fra kl. 08.00 - 16.00 om søndagen, hvor vi har en grundig afrunding og målsætning for den fremtidige træning.
- Kurset afholdes her på BBH, Haugevej 13, 8620 i Kjellerup. Fredag - søndag 2. 4 marts. Mulighed for ankomst torsdag aften.
- Undervisningen varetages af Susan Kjærgård suppleret af en gæsteunderviser til opstillingslektioner- Der er mulighed for at overnatte på BBH i fælles sovesal under hele kurset med bad og toilet i stalden
- Der er boks og mulighed for fold for alle deltagere
- Deltagerne medbringer selv forplejning. Der er et køleskab og elkoger til rådighed

Prisen for hele kurset,
inkl boks, overnatning, materialer og lektioner 3.750 kr inkl. moms.

Der er kun plads til 8 deltagere og tilmelding er "først til mølle" :-)
Tilmelding på mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Nyeste artikel

Sådan lærer hesten,- Forstærkning og straf

Adfærd opfører sig ligesom os mennesker. Den fortsætter kun sin opførsel hvis den "får noget ud af det".. Når en adfærd bliver forstærket, altså belønnet, vil den vokse. Hvis den ikke bliver forstærket, eller den endda bliver straffet, vil den mindskes. Det er værd at vide, når du arbejder med din hest, så du kan tilrettelægge træningen efter at forstærke den ønskede adfærd. Denne artikel fokuserer på hvordan forstærkning og straf fungerer og uddyber forskellene på det der kaldes positiv og negativ hhv forstærkning og straf.

Read more...