User Rating: 5 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar active
 

 

Med stor kærlighed til heste, dyb respekt for deres behov, en udtalt forståelse for rytteren og stor ydmyghed overfor ”sit fag” arbejde Paulo Sergio Perdigao sig gennem 3 dages kursus her på BBH.

Paulo Sergio er ansat ved ” Portuguese School of Equestrian Art” og underviser i klassisk portugisisk dressur. Det har taget næsten halvandet år at lokke Paulo til at komme til Danmark og undervise, da han er en eftertragtet underviser og træner. På skolen i Portugal er han især kendt for sit arbejde med hesten i lange liner og deltager ofte i opvisninger med Lusitanoerne. Det var Paulo, der var vores underviser, da Annette Klausen og jeg var i Portugal for at træne, sidste år og vi var fulde af begejstring for hans træning og formidling.

Jeg har længe ledt efter en dressurunderviser med højt fagligt niveau, som jeg samtidigt synes har samme tilgang til og respekt for hestene, som vi arbejder ud fra på BBH. Det har vi fundet hos Paulo Sergio og vi arbejder på at bringe ham tilbage hertil i foråret 2014 og derefter fast et par gange om året. . Udover at have et fantastisk øje for den enkelte hests behov, så besidder Paulo også fantastiske formidlingsevner og intens engagement i hver eneste elev. Ud over det faglige og udbyttet fra mine egne lektioner, så får jeg et kæmpe inspirations kick af at overvære hans lektioner og aflure, både formidling og planlægningen af lektionen.

web1

Paulo og Ludvig

Hans arbejde er en kontinuerlig vekslen mellem bøjning, sideførende arbejde og ligeudretning og ingen lektioner er ens, men hele tiden skiftende for at passe til den enkelte hest. Der veksles mellem høj form, lang form, mellem for, op i tempo, ned i tempo, rundt, langside, henover midten, kontragalop, slangegange, versader, traversader og en masse små pauser, hvor hesten får fred og helt lange tøjler.

Et fantastisk eksempel på hans engagement, var lørdag aften til den sidste lektion. Det havde været en lang dag, han var ankommet sent om fredagen og hans næst sidste lektion havde været et formidabelt højdepunkt med en ekvipage, der leverede deres første piaff, af en ret høj standart. Den sidste rytter, skulle have trænet jordarbejde med sin egen unghest, men da den ikke ville ud at køre trailer, havde hun lånt sin venindes ældre pony og nu stod lektionen så på en ældre, lidt svajrygget pony i sidepull og en rytter der ikke havde redet i et par år. Ikke så meget som en my, dalede engagementet i denne lektion og rytteren og ponyen fik skabt en rigtig fin forbedring gennem lektionen, der afrundede en helt fantastisk første dag på kurset. Jeg var imponeret og begejstret og de 3 dage gav et skønt boost, af inspiration, motivation og fagligt løft J

Det kan kun vare for længe før vi skal se ham igen!

Vores næste kursus er allerede overbooket, så hvis du er interesseret i at være med når Paulo kommer næste gang, skal du sende en mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. så kommer du på B-listen. På A-listen står alle de deltagere der har været med denne gang, som vil få den første mail når datoen er sat. Hvis der er pladser tilbage efter de første 3 dage, sender vi de sidste pladser i bud til B-listen.. Så hold øje med siden, hvis du skal være med ;-)

an

Annette Klausen med 8 års hoppe

 

web2

Heidi Nielsen med 4 års hoppe

web3

Irene Terp Nielsen 15 års araber vallak

web4

BBH Basisinstruktør Malene Dam

 

web5

Christina Suntum Sørensen

Web6

Måne og mig :-)

Share

Seneste Nyt

Gratis undervisning - til midtvejseksamen

Har du lyst til at være testrytter til midtvejseksamen på BBH søndag d. 21. juni 2020?

Vores testryttere er en stor og vigtigt del af eksamen og vi lover dig en spændende og lærerig dag. At være testrytter, og få undervisning af en af aspiranterne, foran vores censorer, giver en god mulighed for at få ny inspiration og "snuse lidt" til vores træningsprincipper.

Read more...

fb Følg Blue Berry Hill på Facebook

Kursus

3 dags træningslejr 2-4.marts 2018

Helt unik mulighed for 3 dages intensiv træning for dig og din hest her på BBH

I løbet af disse 3 dage, får du undervisning med din hest 2 x dagligt.
Både enelektioner og lektioner hvor I rider to sammen.

Hver ekvipages lektioner tilrettelægges individuelt og vi arbejder både fra jorden og i sadlen.

Lektionerne med hestene bindes sammen af kortere teorioplæg og vi kommer hele vejen rundt om både hestens læring, hestens krop, rytterens krop og din egen tilstand i træningen.

Der er mulighed for at få en opstillingslektion i longe, hvor du får mulighed for at fokusere 100 % på din egen krop.

Vi kan arbejde med alle elementer af god træning inkl jordarbejde, indlæring af sidebevægelser fra jorden/i sadlen, longering, bomarbejde fra jorden/i sadlen, gangartsforbedring, tilvænning, og så selvfølgelig grundridning, dressur og springning.

Du sætter rammerne og vi skræddersyer lektionerne til dig og hestens behov.

Dette er en fantastisk mulighed for at komme i dybden med de udfordringer du oplever i træningen, fordi vi har så mange lektioner tæt op ad hinanden. Hver lektion bygger videre på den forrige og derfor kan vi flytte hestene virkelig langt og fylde dig op med mange mange redskaber til at videreføre træningen.

Den samlede sum af læring overstiger langt, det indhold der er i dine egne lektioner, fordi du har muligheden for at følge med i de andres lektioner og der vil være mulighed for analyseopgaver, af balndt andet hestens bevægelse, når de andre rider/træner.
Det er virkelig sjældent at vi har åbne kurser af denne art så grib chancen nu og send os en tilmelding, med en beskrivelse af dine behov og ønskertiltræningen, på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PRAKTISKE INFORMATIONER

- Vi arbejder fra kl. 08.00 - 17.00 både fredag og lørdag,- og fra kl. 08.00 - 16.00 om søndagen, hvor vi har en grundig afrunding og målsætning for den fremtidige træning.
- Kurset afholdes her på BBH, Haugevej 13, 8620 i Kjellerup. Fredag - søndag 2. 4 marts. Mulighed for ankomst torsdag aften.
- Undervisningen varetages af Susan Kjærgård suppleret af en gæsteunderviser til opstillingslektioner- Der er mulighed for at overnatte på BBH i fælles sovesal under hele kurset med bad og toilet i stalden
- Der er boks og mulighed for fold for alle deltagere
- Deltagerne medbringer selv forplejning. Der er et køleskab og elkoger til rådighed

Prisen for hele kurset,
inkl boks, overnatning, materialer og lektioner 3.750 kr inkl. moms.

Der er kun plads til 8 deltagere og tilmelding er "først til mølle" :-)
Tilmelding på mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Nyeste artikel

Sådan lærer hesten,- Forstærkning og straf

Adfærd opfører sig ligesom os mennesker. Den fortsætter kun sin opførsel hvis den "får noget ud af det".. Når en adfærd bliver forstærket, altså belønnet, vil den vokse. Hvis den ikke bliver forstærket, eller den endda bliver straffet, vil den mindskes. Det er værd at vide, når du arbejder med din hest, så du kan tilrettelægge træningen efter at forstærke den ønskede adfærd. Denne artikel fokuserer på hvordan forstærkning og straf fungerer og uddyber forskellene på det der kaldes positiv og negativ hhv forstærkning og straf.

Read more...