User Rating: 5 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar active
 

Jeg er begyndt at undervise en ny elev, der har en hest, som i nogle situationer var begyndt at stejle.
Hesten er generelt MEGET fremadgående, både når der skal springes og i almindelig daglig arbejde på dressurbanen. I mit forsøg på at afdække årsag/symptom i forhold til stejleadfærden, fik jeg spurgt mig frem til at rytteren kunne konkludere, at det er når hun f.eks vil have hesten til at galoppere væk fra andre heste, at hendes hest stejler. 

I mit forsøg på at afdække årsag/symptom i forhold til stejleadfærden, fik jeg spurgt mig frem til at rytteren kunne konkludere, at det er når hun f.eks vil have hesten til at galoppere væk fra andre heste, at hendes hest stejler. Igennem analysen blev det klart for mig, at det ikke kun handler om motivationen for at blive hos de andre heste, men om at hendes hest simpelthen ikke forstår, at schenklerne betyder fremad!

Og det er i virkeligheden meget naturligt at den ikke gør det, fordi når den altid er (for) meget fremadgående, så justerer rytteren ofte tempoet op, ved at slække lidt på bremsen! På den måde får hun sjældent trænet hesten til at gå fremad for schenklerne og når der så opstår en krisesituation, hvor hesten ikke længere selv øger tempoet, bliver den usikker og utilpas når rytteren bruger schenklen. Især hvis rytteren skruer op for schenkeltrykket, som den ikke forstår.

Det er en problemstilling jeg rigtigt ofte støder på hos spring ponyer og heste.

Derfor er træningen nu først og fremmest fokuseret på at få hesten til at blive roligere og finde et stabilt tempo i selvbalance, hvor rytteren kan slække på tøjlerne uden at hesten sætter farten op. Vi træner altså bremsen først selvom det er speederen der udløser konflikten. Ved at træne bremsen og hjælpe hesten til at finde sin egen balance og tempo, skabes der en situation, hvor rytteren kan få mulighed for at lære hesten at et let kram med schenklen betyder ’gå fremad’. Når det er veletableret i rolige omgivelser og med små udfordringer, bliver det interessant at se om ikke det kan være med til at opløse krisen i de situationer hvor hesten tidligere har stejlet.

Share

Seneste Nyt

Tidl. Professor Jan Ladewig, ny censor hos BBH

I forbindelse med den kommende eksamen for aspiranterne på hold 9 på BBH Basisinstruktøruddannelsen, som afholdes på Vilhelmsborg i slutningen af marts, er der kommet ny censor i "Adfærd og Læringsteori".
Ny censor er intet mindre end den tidligere professor ved Landbohøjskolen, Jan Ladewig.

Read more...

fb Følg Blue Berry Hill på Facebook

Kursus

3 dags træningslejr 2-4.marts 2018

Helt unik mulighed for 3 dages intensiv træning for dig og din hest her på BBH

I løbet af disse 3 dage, får du undervisning med din hest 2 x dagligt.
Både enelektioner og lektioner hvor I rider to sammen.

Hver ekvipages lektioner tilrettelægges individuelt og vi arbejder både fra jorden og i sadlen.

Lektionerne med hestene bindes sammen af kortere teorioplæg og vi kommer hele vejen rundt om både hestens læring, hestens krop, rytterens krop og din egen tilstand i træningen.

Der er mulighed for at få en opstillingslektion i longe, hvor du får mulighed for at fokusere 100 % på din egen krop.

Vi kan arbejde med alle elementer af god træning inkl jordarbejde, indlæring af sidebevægelser fra jorden/i sadlen, longering, bomarbejde fra jorden/i sadlen, gangartsforbedring, tilvænning, og så selvfølgelig grundridning, dressur og springning.

Du sætter rammerne og vi skræddersyer lektionerne til dig og hestens behov.

Dette er en fantastisk mulighed for at komme i dybden med de udfordringer du oplever i træningen, fordi vi har så mange lektioner tæt op ad hinanden. Hver lektion bygger videre på den forrige og derfor kan vi flytte hestene virkelig langt og fylde dig op med mange mange redskaber til at videreføre træningen.

Den samlede sum af læring overstiger langt, det indhold der er i dine egne lektioner, fordi du har muligheden for at følge med i de andres lektioner og der vil være mulighed for analyseopgaver, af balndt andet hestens bevægelse, når de andre rider/træner.
Det er virkelig sjældent at vi har åbne kurser af denne art så grib chancen nu og send os en tilmelding, med en beskrivelse af dine behov og ønskertiltræningen, på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PRAKTISKE INFORMATIONER

- Vi arbejder fra kl. 08.00 - 17.00 både fredag og lørdag,- og fra kl. 08.00 - 16.00 om søndagen, hvor vi har en grundig afrunding og målsætning for den fremtidige træning.
- Kurset afholdes her på BBH, Haugevej 13, 8620 i Kjellerup. Fredag - søndag 2. 4 marts. Mulighed for ankomst torsdag aften.
- Undervisningen varetages af Susan Kjærgård suppleret af en gæsteunderviser til opstillingslektioner- Der er mulighed for at overnatte på BBH i fælles sovesal under hele kurset med bad og toilet i stalden
- Der er boks og mulighed for fold for alle deltagere
- Deltagerne medbringer selv forplejning. Der er et køleskab og elkoger til rådighed

Prisen for hele kurset,
inkl boks, overnatning, materialer og lektioner 3.750 kr inkl. moms.

Der er kun plads til 8 deltagere og tilmelding er "først til mølle" :-)
Tilmelding på mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Nyeste artikel

Sådan lærer hesten,- Forstærkning og straf

Adfærd opfører sig ligesom os mennesker. Den fortsætter kun sin opførsel hvis den "får noget ud af det".. Når en adfærd bliver forstærket, altså belønnet, vil den vokse. Hvis den ikke bliver forstærket, eller den endda bliver straffet, vil den mindskes. Det er værd at vide, når du arbejder med din hest, så du kan tilrettelægge træningen efter at forstærke den ønskede adfærd. Denne artikel fokuserer på hvordan forstærkning og straf fungerer og uddyber forskellene på det der kaldes positiv og negativ hhv forstærkning og straf.

Read more...