User Rating: 5 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar active
 

 

Chris Macdonald sammenligner menneskets hjerne med en rytter på sin hest. Frontallapperne, som er der hvor vores fornuft, ræsonnement og evnen til konsekvensberegning bor, er rytteren. Rytteren/frontallapperne sidder med ansvaret for at styre hesten, som i Chris’ eksempel symboliserer den primitive del af vores hjerne, der hvor vores følelser og instinkter bor.

Udover at analogien fungerer fremragende for mennesker der ikke har relation til heste, så synes jeg også den får en ekstra dimension for os der træner heste. Det der adskiller os fra hestene, er netop vores frontallapper (og et par enkelte andre detaljer ;-) ) og vores evne til at styre vores følelser. Nogle gange går det der med at styre vores følelser lidt bedre end andre gange. I samværet og træningen med vores hest, kan det ind imellem ske at vi bliver smittet af hesten og vores fornuft ryger om bag sadlen og styringen ”halter”.

En af de største chancer for succes i træningen, er når vi kan blive ved med at være rytteren/lade os styre af fornuften hvis hesten kommer i sine ”instinkters vold”. Hvis den er ved at vække vores indre hest og trække os væk fra de fornuftsstyrede frontallapper og over i vores primitive, instinktstyrede hjerne.

Hvis man træner sensible, vanskelige eller frustrerede heste er det alfa og omega at man er i stand til at styre sin egen indre hest og holde følelserne i ro. Der kan være situationer hvor der er behov for at træneren er aktiv udadtil (eksempelvis hvis hesten er ved at løbe ind i træneren i longen, stejler, bukker eller lignende) men her gælder det om at kunne være helt rolig indadtil, så træningen stadig er fornuftsstyret og træneren kan være præcis og st adig venlig i anvisningerne.

Hesten udviser netop ikke den voldsomme og/eller uhensigtsmæssige adfærd for at genere træneren. Den er ”blot” i sine instinkters vold og har derfor brug for en træner med gode aktive frontallapper, der kan styre både sin indre og ydre hest!

Share

Seneste Nyt

Tidl. Professor Jan Ladewig, ny censor hos BBH

I forbindelse med den kommende eksamen for aspiranterne på hold 9 på BBH Basisinstruktøruddannelsen, som afholdes på Vilhelmsborg i slutningen af marts, er der kommet ny censor i "Adfærd og Læringsteori".
Ny censor er intet mindre end den tidligere professor ved Landbohøjskolen, Jan Ladewig.

Read more...

fb Følg Blue Berry Hill på Facebook

Kursus

3 dags træningslejr 2-4.marts 2018

Helt unik mulighed for 3 dages intensiv træning for dig og din hest her på BBH

I løbet af disse 3 dage, får du undervisning med din hest 2 x dagligt.
Både enelektioner og lektioner hvor I rider to sammen.

Hver ekvipages lektioner tilrettelægges individuelt og vi arbejder både fra jorden og i sadlen.

Lektionerne med hestene bindes sammen af kortere teorioplæg og vi kommer hele vejen rundt om både hestens læring, hestens krop, rytterens krop og din egen tilstand i træningen.

Der er mulighed for at få en opstillingslektion i longe, hvor du får mulighed for at fokusere 100 % på din egen krop.

Vi kan arbejde med alle elementer af god træning inkl jordarbejde, indlæring af sidebevægelser fra jorden/i sadlen, longering, bomarbejde fra jorden/i sadlen, gangartsforbedring, tilvænning, og så selvfølgelig grundridning, dressur og springning.

Du sætter rammerne og vi skræddersyer lektionerne til dig og hestens behov.

Dette er en fantastisk mulighed for at komme i dybden med de udfordringer du oplever i træningen, fordi vi har så mange lektioner tæt op ad hinanden. Hver lektion bygger videre på den forrige og derfor kan vi flytte hestene virkelig langt og fylde dig op med mange mange redskaber til at videreføre træningen.

Den samlede sum af læring overstiger langt, det indhold der er i dine egne lektioner, fordi du har muligheden for at følge med i de andres lektioner og der vil være mulighed for analyseopgaver, af balndt andet hestens bevægelse, når de andre rider/træner.
Det er virkelig sjældent at vi har åbne kurser af denne art så grib chancen nu og send os en tilmelding, med en beskrivelse af dine behov og ønskertiltræningen, på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PRAKTISKE INFORMATIONER

- Vi arbejder fra kl. 08.00 - 17.00 både fredag og lørdag,- og fra kl. 08.00 - 16.00 om søndagen, hvor vi har en grundig afrunding og målsætning for den fremtidige træning.
- Kurset afholdes her på BBH, Haugevej 13, 8620 i Kjellerup. Fredag - søndag 2. 4 marts. Mulighed for ankomst torsdag aften.
- Undervisningen varetages af Susan Kjærgård suppleret af en gæsteunderviser til opstillingslektioner- Der er mulighed for at overnatte på BBH i fælles sovesal under hele kurset med bad og toilet i stalden
- Der er boks og mulighed for fold for alle deltagere
- Deltagerne medbringer selv forplejning. Der er et køleskab og elkoger til rådighed

Prisen for hele kurset,
inkl boks, overnatning, materialer og lektioner 3.750 kr inkl. moms.

Der er kun plads til 8 deltagere og tilmelding er "først til mølle" :-)
Tilmelding på mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Nyeste artikel

Sådan lærer hesten,- Forstærkning og straf

Adfærd opfører sig ligesom os mennesker. Den fortsætter kun sin opførsel hvis den "får noget ud af det".. Når en adfærd bliver forstærket, altså belønnet, vil den vokse. Hvis den ikke bliver forstærket, eller den endda bliver straffet, vil den mindskes. Det er værd at vide, når du arbejder med din hest, så du kan tilrettelægge træningen efter at forstærke den ønskede adfærd. Denne artikel fokuserer på hvordan forstærkning og straf fungerer og uddyber forskellene på det der kaldes positiv og negativ hhv forstærkning og straf.

Read more...