User Rating: 5 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar active
 

Efter en meget inspirerende træningslejr i uge 28, hvor deltagerne medbragte vidt forskellige heste til varierende discipliner og heraf arbejdede med mange forskellige ting, er der én fællesnævner, der står tydeligt frem. Less is more,- forstået på den måde at alle rytterne skruede ned for deres hjælpere og ”lugede ud” i antallet af beskeder til deres heste under træningen, med en utrolig positiv effekt til gengæld.

De fleste af os ryttere, er opdraget til at gøre EN HEL MASSE i ridningen, for at holde sammen på hesten og få den til at gå som ønsket og i min undervisning oplever jeg en KÆMPE effekt, når rytteren bliver mere stille.

Noget af det vigtigste, er at adskille tøjlen og schenklen, så man holder tøjlen helt stille hvis schenklen giver en besked og holder schenklen helt stille hvis tøjlen giver en besked. Dette gør for det første at rytteren begynder at blive mere bevidst om hvornår og hvor meget de ”taler” til hesten. Jeg plejer at sige at man skal tænke på at hjælperne ikke må ”tale i munden på hinanden”, men skal tale en ad gangen, for at blive hørt.

Derudover skal hjælperne; tøjle, schenkel og sæde forholde sig i ro indtil de har en vigtig besked. Tøjlen skal holdes stille og blød med en let kontakt indtil hesten har brug for besked om at bremse eller dreje og schenklerne skal hænge draperet neutralt ned langs hestens sider, med mindre du vil give den besked om at sætte farten op. Når der bliver mere stille, kan hesten langt bedre høre de vigtige beskeder og skelne dem fra den neutrale kontakt. Den bliver mere lydhør og mere selvgående, samtidigt med at den føler sig bedre tilpas i sin ”frihed”.

Derudover er den den ekstra bonus, at det bliver meget lettere for dig som rytter, at give lidt fokus til din opstilling, når du ikke hele tiden skal indvirke på hesten med hele din krop. Så har du mulighed for at sikre, at du bliver lige i kroppen og fordeler din vægt midt på hesten, så det bliver lettere for den at bære dig. Det gør igen hesten mere motiveret for at tilbyde dig en blød ryg at sidde på og så begynder dit sæde at kunne have en positiv effekt (fremfor at besvære hesten, når du sidder skævt, tungt, for aktivt) og du får igen endnu mindre brug for tøjler og schenkler.. En god spiral er sat i gang :-)

Det var en fornøjelse at se hvordan rytteren igennem uge 28 blev mere og mere stille, beskederne blev tydeligere, hestene blev mere afklaret og ridningen blev mere og mere et spørgsmål om balance og teknik og mindre fysisk..

Hvis du har lyst til at prøve at skrue ned for dine hjælpere, så kan du starte med at blive bevidst om at tøjlen og schenklen ikke må bevæge sig på samme tid. Du kan også lade schenklerne være neutral når du drejer, så du kun drejer for tøjlen. Hvis din hest har tendens til at gå lidt i stå når du drejer, så skal du skiftevis drive lidt, dreje lidt, drive lidt og dreje lidt igen.. Du kan evt prøve at sige det højt for dig selv mens du kommer rundt i hjørnet, så du kan holde øje med at du giver hjælpen på skift..

God fornøjelse og god sommer derude.  :-)

Uanset om det er fra ryggen eller fra jorden, så bliver arbejdet lettere for hesten, hvis træneren giver så få og så præcise bekseder som muligt.. Her er det BBH Basisinstruktør Julie Herold, der arbejder med Signe og køreponyen Ronja og Susan Kjærgård med Marcus og hans springhest.

NYT JUNIORFORLØB, starter 9. august 2019

IMG 1327 640x427

Share

Seneste Nyt

Gratis undervisning - til midtvejseksamen

Har du lyst til at være testrytter til midtvejseksamen på BBH søndag d. 21. juni 2020?

Vores testryttere er en stor og vigtigt del af eksamen og vi lover dig en spændende og lærerig dag. At være testrytter, og få undervisning af en af aspiranterne, foran vores censorer, giver en god mulighed for at få ny inspiration og "snuse lidt" til vores træningsprincipper.

Read more...

fb Følg Blue Berry Hill på Facebook

Kursus

3 dags træningslejr 2-4.marts 2018

Helt unik mulighed for 3 dages intensiv træning for dig og din hest her på BBH

I løbet af disse 3 dage, får du undervisning med din hest 2 x dagligt.
Både enelektioner og lektioner hvor I rider to sammen.

Hver ekvipages lektioner tilrettelægges individuelt og vi arbejder både fra jorden og i sadlen.

Lektionerne med hestene bindes sammen af kortere teorioplæg og vi kommer hele vejen rundt om både hestens læring, hestens krop, rytterens krop og din egen tilstand i træningen.

Der er mulighed for at få en opstillingslektion i longe, hvor du får mulighed for at fokusere 100 % på din egen krop.

Vi kan arbejde med alle elementer af god træning inkl jordarbejde, indlæring af sidebevægelser fra jorden/i sadlen, longering, bomarbejde fra jorden/i sadlen, gangartsforbedring, tilvænning, og så selvfølgelig grundridning, dressur og springning.

Du sætter rammerne og vi skræddersyer lektionerne til dig og hestens behov.

Dette er en fantastisk mulighed for at komme i dybden med de udfordringer du oplever i træningen, fordi vi har så mange lektioner tæt op ad hinanden. Hver lektion bygger videre på den forrige og derfor kan vi flytte hestene virkelig langt og fylde dig op med mange mange redskaber til at videreføre træningen.

Den samlede sum af læring overstiger langt, det indhold der er i dine egne lektioner, fordi du har muligheden for at følge med i de andres lektioner og der vil være mulighed for analyseopgaver, af balndt andet hestens bevægelse, når de andre rider/træner.
Det er virkelig sjældent at vi har åbne kurser af denne art så grib chancen nu og send os en tilmelding, med en beskrivelse af dine behov og ønskertiltræningen, på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PRAKTISKE INFORMATIONER

- Vi arbejder fra kl. 08.00 - 17.00 både fredag og lørdag,- og fra kl. 08.00 - 16.00 om søndagen, hvor vi har en grundig afrunding og målsætning for den fremtidige træning.
- Kurset afholdes her på BBH, Haugevej 13, 8620 i Kjellerup. Fredag - søndag 2. 4 marts. Mulighed for ankomst torsdag aften.
- Undervisningen varetages af Susan Kjærgård suppleret af en gæsteunderviser til opstillingslektioner- Der er mulighed for at overnatte på BBH i fælles sovesal under hele kurset med bad og toilet i stalden
- Der er boks og mulighed for fold for alle deltagere
- Deltagerne medbringer selv forplejning. Der er et køleskab og elkoger til rådighed

Prisen for hele kurset,
inkl boks, overnatning, materialer og lektioner 3.750 kr inkl. moms.

Der er kun plads til 8 deltagere og tilmelding er "først til mølle" :-)
Tilmelding på mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Nyeste artikel

Sådan lærer hesten,- Forstærkning og straf

Adfærd opfører sig ligesom os mennesker. Den fortsætter kun sin opførsel hvis den "får noget ud af det".. Når en adfærd bliver forstærket, altså belønnet, vil den vokse. Hvis den ikke bliver forstærket, eller den endda bliver straffet, vil den mindskes. Det er værd at vide, når du arbejder med din hest, så du kan tilrettelægge træningen efter at forstærke den ønskede adfærd. Denne artikel fokuserer på hvordan forstærkning og straf fungerer og uddyber forskellene på det der kaldes positiv og negativ hhv forstærkning og straf.

Read more...