User Rating: 5 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar active
 

For et par uger siden havde vi samling for aspiranter på Basisinstruktøruddannelsen og i den forbindelse skulle der undervises testryttere i ridehallen. En af vores søde testryttere, var Elisabeth, som oplevede at hun har lidt svært ved at styre hestens skuldre og især i springningen bliver der meget slingren.

Det var Lotte, der skulle stå for denne lektion og hun startede med at have fokus på at få ekvipagen afspændt og stabil i tempoet for en lidt løs tøjle. Hun og Elisabeth trænede drej for en ledende tøjle og de arbejde på hele tiden at skrue længere og længere ned for signalerne, fordi Elisabeths hest er så følsom og næsten reagerede for meget.

Mod slutningen af lektionen, hvor der var kommet god ro på hesten og det gik glidende at dreje, lavede vi en øvelse der skulle udfordre ligeudretningen lidt. Vi lagde først to bomme og da hesten bibeholdt en fin ligeudretning over dem, stillede vi en kegle lidt til højre for midten af bommen og nu skulle Elisabeth ramme det smalle stykke af bommen. Det gav lidt udfordringer, men da Lotte fik Elisabeth til at bruge sit mentale fokus og virkelig SE vejen for sig, blev hesten meget mere lige, end når Elisabeth var mindre visuelt indstillet og brugte tøjlerne mere.

Jeg har fået lov at vise et lille uddrag af lektionen og her er noget af det Elisabeth selv skrev, da hun sendte videoen til mig.

Det er da sjovt at man ikke kommer hjem med det som man forventer, men noget helt andet

(Havde forventet lidt øvelser til at få skulderen på plads, men fik i stedet arbejdet med mit eget fokus)

Nu er det jo noget svært at se på en video hvor rytteren har fokus, men jeg kan se, at der hvor jeg selv havde fokus og var velforberedt gik hesten godt. Det er også sjovt at se at der var slinger første gang over bommene, da jeg fik kommandoen lidt for sent til, at jeg selv kunne nå at fokusere. Anden gang over bommene kan jeg huske, at jeg ikke rigtigt fik besluttet mig for linjeføringen og havde fokus på keglen i stedet for (og det er tydeligt at det havde en effekt på hesten).

Jeg har også tænkt lidt mere over spørgsmålet om det var pga. fokus eller tøjleføringen og er kommet frem til at det er mit fokus, men at mit fokus påvirker (bl.a.) tøjleføringen lidt (men nok til at hesten reagere på det). Så det må jo være begge dele som er skyld i slingeret. ”

Det er fascinerende for mig, hvor følsomme vores heste er og hvor lidt der skal til få at bringe dem ud af kurs, eller tilbage på kurs i nogle tilfælde. Hvor god er du til at holde dit fokus når du rider?

Du kan se video fra lektionen HER

Share

Seneste Nyt

Gratis undervisning - til midtvejseksamen

Har du lyst til at være testrytter til midtvejseksamen på BBH søndag d. 21. juni 2020?

Vores testryttere er en stor og vigtigt del af eksamen og vi lover dig en spændende og lærerig dag. At være testrytter, og få undervisning af en af aspiranterne, foran vores censorer, giver en god mulighed for at få ny inspiration og "snuse lidt" til vores træningsprincipper.

Read more...

fb Følg Blue Berry Hill på Facebook

Kursus

3 dags træningslejr 2-4.marts 2018

Helt unik mulighed for 3 dages intensiv træning for dig og din hest her på BBH

I løbet af disse 3 dage, får du undervisning med din hest 2 x dagligt.
Både enelektioner og lektioner hvor I rider to sammen.

Hver ekvipages lektioner tilrettelægges individuelt og vi arbejder både fra jorden og i sadlen.

Lektionerne med hestene bindes sammen af kortere teorioplæg og vi kommer hele vejen rundt om både hestens læring, hestens krop, rytterens krop og din egen tilstand i træningen.

Der er mulighed for at få en opstillingslektion i longe, hvor du får mulighed for at fokusere 100 % på din egen krop.

Vi kan arbejde med alle elementer af god træning inkl jordarbejde, indlæring af sidebevægelser fra jorden/i sadlen, longering, bomarbejde fra jorden/i sadlen, gangartsforbedring, tilvænning, og så selvfølgelig grundridning, dressur og springning.

Du sætter rammerne og vi skræddersyer lektionerne til dig og hestens behov.

Dette er en fantastisk mulighed for at komme i dybden med de udfordringer du oplever i træningen, fordi vi har så mange lektioner tæt op ad hinanden. Hver lektion bygger videre på den forrige og derfor kan vi flytte hestene virkelig langt og fylde dig op med mange mange redskaber til at videreføre træningen.

Den samlede sum af læring overstiger langt, det indhold der er i dine egne lektioner, fordi du har muligheden for at følge med i de andres lektioner og der vil være mulighed for analyseopgaver, af balndt andet hestens bevægelse, når de andre rider/træner.
Det er virkelig sjældent at vi har åbne kurser af denne art så grib chancen nu og send os en tilmelding, med en beskrivelse af dine behov og ønskertiltræningen, på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PRAKTISKE INFORMATIONER

- Vi arbejder fra kl. 08.00 - 17.00 både fredag og lørdag,- og fra kl. 08.00 - 16.00 om søndagen, hvor vi har en grundig afrunding og målsætning for den fremtidige træning.
- Kurset afholdes her på BBH, Haugevej 13, 8620 i Kjellerup. Fredag - søndag 2. 4 marts. Mulighed for ankomst torsdag aften.
- Undervisningen varetages af Susan Kjærgård suppleret af en gæsteunderviser til opstillingslektioner- Der er mulighed for at overnatte på BBH i fælles sovesal under hele kurset med bad og toilet i stalden
- Der er boks og mulighed for fold for alle deltagere
- Deltagerne medbringer selv forplejning. Der er et køleskab og elkoger til rådighed

Prisen for hele kurset,
inkl boks, overnatning, materialer og lektioner 3.750 kr inkl. moms.

Der er kun plads til 8 deltagere og tilmelding er "først til mølle" :-)
Tilmelding på mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Nyeste artikel

Sådan lærer hesten,- Forstærkning og straf

Adfærd opfører sig ligesom os mennesker. Den fortsætter kun sin opførsel hvis den "får noget ud af det".. Når en adfærd bliver forstærket, altså belønnet, vil den vokse. Hvis den ikke bliver forstærket, eller den endda bliver straffet, vil den mindskes. Det er værd at vide, når du arbejder med din hest, så du kan tilrettelægge træningen efter at forstærke den ønskede adfærd. Denne artikel fokuserer på hvordan forstærkning og straf fungerer og uddyber forskellene på det der kaldes positiv og negativ hhv forstærkning og straf.

Read more...