User Rating: 5 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar active
 

Hvis man arbejder med en såkaldt "problemhest", handler det som regel om at hesten har været i et træningssetup, der af den eller anden årsag ikke har fungeret for den. Jeg elsker at arbejde med heste, der siger til og fra i forhold til træningen og nogle gange må man virkelig ud i krogene af sine tanker, for at finde ud af hvordan man finder den rigtige løsning for den enkelte hest.

Dagens afsnit er et af mine favoritafsnit, fordi det vise hvordan en af vores basisinstruktører Sarah Gerding, virkelig har måttet tænke ud af boksen med en træningshest, der har en mislykket tilridning og voldsom adfærd med i bagagen.

Sarah forklarer: "Aslan blev tilredet som 4 års, men noget gik galt, og det eneste Aslan kunne var at løbe for livet. Det er nu 4 år siden, og Aslans ejer har bestemt sig for at tilridningen skal have endnu en chance.

Jeg har oplevet at Aslan pludselig "zoomer ud" og ligesom forsvinder ind i sin egen verden. Hvis jeg er i gang med noget, feks at stå på skamlen og lægge vægt på ryggen af ham, så vil man nemt kunne tro at han bare er helt cool, og synes alt er ok, for han reagere ikke og står med ørene fremme, men det er simpelthen fordi han ikke opdager hvad der sker, for han er et helt andet sted. Når han så pludselig "kommer tilbage" og opdager at noget er igang, kan han blive meget forskrækket og det udlæser den voldsomme "løbe væk-adfærd. Derfor er det vigtigt at jeg hele tiden sørger for og tjekker, at han er mentalt tilstede og med i arbejdet. 

Den næste udfordring var at finde ud af hvad der trickede ham til at løbe og det viste sig, at det at der stod en og holdt ham i snoren, faktisk gjorde ham utryk. Han har muligvis en gammel negativ association til den situation, så så vi prøvede at tage tovet af ham, og selv lade ham sige til og fra.

Derfor har jeg arbejdet med at tilvænne ham til rytter mens han er løs og det har været netop den tilgang, der har skkabt et vindue hvor der kommet "hul igennem" til ham. Det er ikke en tilgang vi normalt vælger, men det har været lige præcis den brik, der har løst op for hans frygt og modstand og sendt ham på en positiv kurs mod tilridningen."

Nyd selv videoen af Aslans alternative træning
VIDEO HER

Bonus info; Aslan er dyrlægetjekket og røntgenfotograferet for at udelukke eksempelvis Kissing spines og andre fysiske problemer.

Du kan læse mere om Sarah HER

Share

Seneste Nyt

Gratis undervisning - til midtvejseksamen

Har du lyst til at være testrytter til midtvejseksamen på BBH søndag d. 21. juni 2020?

Vores testryttere er en stor og vigtigt del af eksamen og vi lover dig en spændende og lærerig dag. At være testrytter, og få undervisning af en af aspiranterne, foran vores censorer, giver en god mulighed for at få ny inspiration og "snuse lidt" til vores træningsprincipper.

Read more...

fb Følg Blue Berry Hill på Facebook

Kursus

3 dags træningslejr 2-4.marts 2018

Helt unik mulighed for 3 dages intensiv træning for dig og din hest her på BBH

I løbet af disse 3 dage, får du undervisning med din hest 2 x dagligt.
Både enelektioner og lektioner hvor I rider to sammen.

Hver ekvipages lektioner tilrettelægges individuelt og vi arbejder både fra jorden og i sadlen.

Lektionerne med hestene bindes sammen af kortere teorioplæg og vi kommer hele vejen rundt om både hestens læring, hestens krop, rytterens krop og din egen tilstand i træningen.

Der er mulighed for at få en opstillingslektion i longe, hvor du får mulighed for at fokusere 100 % på din egen krop.

Vi kan arbejde med alle elementer af god træning inkl jordarbejde, indlæring af sidebevægelser fra jorden/i sadlen, longering, bomarbejde fra jorden/i sadlen, gangartsforbedring, tilvænning, og så selvfølgelig grundridning, dressur og springning.

Du sætter rammerne og vi skræddersyer lektionerne til dig og hestens behov.

Dette er en fantastisk mulighed for at komme i dybden med de udfordringer du oplever i træningen, fordi vi har så mange lektioner tæt op ad hinanden. Hver lektion bygger videre på den forrige og derfor kan vi flytte hestene virkelig langt og fylde dig op med mange mange redskaber til at videreføre træningen.

Den samlede sum af læring overstiger langt, det indhold der er i dine egne lektioner, fordi du har muligheden for at følge med i de andres lektioner og der vil være mulighed for analyseopgaver, af balndt andet hestens bevægelse, når de andre rider/træner.
Det er virkelig sjældent at vi har åbne kurser af denne art så grib chancen nu og send os en tilmelding, med en beskrivelse af dine behov og ønskertiltræningen, på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PRAKTISKE INFORMATIONER

- Vi arbejder fra kl. 08.00 - 17.00 både fredag og lørdag,- og fra kl. 08.00 - 16.00 om søndagen, hvor vi har en grundig afrunding og målsætning for den fremtidige træning.
- Kurset afholdes her på BBH, Haugevej 13, 8620 i Kjellerup. Fredag - søndag 2. 4 marts. Mulighed for ankomst torsdag aften.
- Undervisningen varetages af Susan Kjærgård suppleret af en gæsteunderviser til opstillingslektioner- Der er mulighed for at overnatte på BBH i fælles sovesal under hele kurset med bad og toilet i stalden
- Der er boks og mulighed for fold for alle deltagere
- Deltagerne medbringer selv forplejning. Der er et køleskab og elkoger til rådighed

Prisen for hele kurset,
inkl boks, overnatning, materialer og lektioner 3.750 kr inkl. moms.

Der er kun plads til 8 deltagere og tilmelding er "først til mølle" :-)
Tilmelding på mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Nyeste artikel

Sådan lærer hesten,- Forstærkning og straf

Adfærd opfører sig ligesom os mennesker. Den fortsætter kun sin opførsel hvis den "får noget ud af det".. Når en adfærd bliver forstærket, altså belønnet, vil den vokse. Hvis den ikke bliver forstærket, eller den endda bliver straffet, vil den mindskes. Det er værd at vide, når du arbejder med din hest, så du kan tilrettelægge træningen efter at forstærke den ønskede adfærd. Denne artikel fokuserer på hvordan forstærkning og straf fungerer og uddyber forskellene på det der kaldes positiv og negativ hhv forstærkning og straf.

Read more...