User Rating: 5 / 5

Star activeStar activeStar activeStar activeStar active
 

 

Jeg havde glemt det.

Simpelthen slet og ret, glemt det…

Glemt hvor meget jeg elsker at ride!

(blog fra april 2013)

Et sted mellem bækkenløsning, graviditet, fødsel, amning, ønsket vægttab, undervisning, eksamensforberedelser, planlægning af inspirationsdag, retning af basisopgaver og forsøget på at holde barsel og lære hvordan det lige er man er mor, havde jeg tabt følelsen af hvor det er, at jeg er allermest mig,- og kun mig.

Ikke nogens kæreste, ikke nogens mor, ikke nogens datter eller søster, ej heller nogens træner, nogens chef eller ”hende der” fra Blue Berry Hill, men bare mig, Susan.

I går formiddags var jeg ude at ride igen for bare anden gang siden jeg fødte i januar. Grundet en besværlig graviditet, har jeg ikke siddet i sadlen siden en gang i oktober og min første tur i sadlen i sidste uge, var dejlig, men mere ”en tur i sadlen” end decideret ”jeg rider”.

Det gjorde jeg så i går. Red altså! På min søde, skønne dejlige brune hest, der ligesom jeg var lidt udfordret på balancen og en knap så god fysisk form, men meget dedikeret til projektet ”at finde hinanden” ;-)  

Og hold nu op hvor var det skønt! Jeg vidste ikke jeg havde savnet det så meget før jeg travede rundt i min lille zenboble. Siden jeg red for første gang da jeg var bare 4 år gammel, har jeg altid følt at det er der, i sadlen, at jeg hører til. Og det er første gang i hele mit liv, siden da, at jeg har haft så lang en periode uden at ride som nu. Det var så dejligt at jeg vrælede da jeg steg af..  Jeg ved slet ikke hvordan jeg har undværet det så længe og jeg garanterer at jeg er klar til en tur igen i morgen. Oplevelsen af hvordan min krop genkender hestens bevægelser, hvordan mit balancepunkt hele tiden forsøger at genvinde følgeskab med hestens, hvordan min hjerne tømmes for tanker og bekymringer og hvordan mit fokus bliver skærpet og klart mens min vejrtrækning næsten synkroniserer sig i takt med hestens trav, er som at ”komme hjem”.  Når jeg kan mærke hesten balancerer sig, dens mund bliver blød og stille om biddet og dens krop arbejder afspændt og vi følges ad, så er det at jeg bare bliver mig, uden filter.

Og jeg ELSKER det ubetinget !!

stellaspringforfra

Share

Seneste Nyt

Tidl. Professor Jan Ladewig, ny censor hos BBH

I forbindelse med den kommende eksamen for aspiranterne på hold 9 på BBH Basisinstruktøruddannelsen, som afholdes på Vilhelmsborg i slutningen af marts, er der kommet ny censor i "Adfærd og Læringsteori".
Ny censor er intet mindre end den tidligere professor ved Landbohøjskolen, Jan Ladewig.

Read more...

fb Følg Blue Berry Hill på Facebook

Kursus

3 dags træningslejr 2-4.marts 2018

Helt unik mulighed for 3 dages intensiv træning for dig og din hest her på BBH

I løbet af disse 3 dage, får du undervisning med din hest 2 x dagligt.
Både enelektioner og lektioner hvor I rider to sammen.

Hver ekvipages lektioner tilrettelægges individuelt og vi arbejder både fra jorden og i sadlen.

Lektionerne med hestene bindes sammen af kortere teorioplæg og vi kommer hele vejen rundt om både hestens læring, hestens krop, rytterens krop og din egen tilstand i træningen.

Der er mulighed for at få en opstillingslektion i longe, hvor du får mulighed for at fokusere 100 % på din egen krop.

Vi kan arbejde med alle elementer af god træning inkl jordarbejde, indlæring af sidebevægelser fra jorden/i sadlen, longering, bomarbejde fra jorden/i sadlen, gangartsforbedring, tilvænning, og så selvfølgelig grundridning, dressur og springning.

Du sætter rammerne og vi skræddersyer lektionerne til dig og hestens behov.

Dette er en fantastisk mulighed for at komme i dybden med de udfordringer du oplever i træningen, fordi vi har så mange lektioner tæt op ad hinanden. Hver lektion bygger videre på den forrige og derfor kan vi flytte hestene virkelig langt og fylde dig op med mange mange redskaber til at videreføre træningen.

Den samlede sum af læring overstiger langt, det indhold der er i dine egne lektioner, fordi du har muligheden for at følge med i de andres lektioner og der vil være mulighed for analyseopgaver, af balndt andet hestens bevægelse, når de andre rider/træner.
Det er virkelig sjældent at vi har åbne kurser af denne art så grib chancen nu og send os en tilmelding, med en beskrivelse af dine behov og ønskertiltræningen, på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PRAKTISKE INFORMATIONER

- Vi arbejder fra kl. 08.00 - 17.00 både fredag og lørdag,- og fra kl. 08.00 - 16.00 om søndagen, hvor vi har en grundig afrunding og målsætning for den fremtidige træning.
- Kurset afholdes her på BBH, Haugevej 13, 8620 i Kjellerup. Fredag - søndag 2. 4 marts. Mulighed for ankomst torsdag aften.
- Undervisningen varetages af Susan Kjærgård suppleret af en gæsteunderviser til opstillingslektioner- Der er mulighed for at overnatte på BBH i fælles sovesal under hele kurset med bad og toilet i stalden
- Der er boks og mulighed for fold for alle deltagere
- Deltagerne medbringer selv forplejning. Der er et køleskab og elkoger til rådighed

Prisen for hele kurset,
inkl boks, overnatning, materialer og lektioner 3.750 kr inkl. moms.

Der er kun plads til 8 deltagere og tilmelding er "først til mølle" :-)
Tilmelding på mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Nyeste artikel

Sådan lærer hesten,- Forstærkning og straf

Adfærd opfører sig ligesom os mennesker. Den fortsætter kun sin opførsel hvis den "får noget ud af det".. Når en adfærd bliver forstærket, altså belønnet, vil den vokse. Hvis den ikke bliver forstærket, eller den endda bliver straffet, vil den mindskes. Det er værd at vide, når du arbejder med din hest, så du kan tilrettelægge træningen efter at forstærke den ønskede adfærd. Denne artikel fokuserer på hvordan forstærkning og straf fungerer og uddyber forskellene på det der kaldes positiv og negativ hhv forstærkning og straf.

Read more...