At træne/ride en hest, er et partnerskab hvor respekten for hesten som et selvstændigt individ, kommer i første række. Sunde, arbejdsvillige og velafbalancerede heste skabes gennem et roligt, tålmodigt og konsekvent arbejde med hestens basisfundament, der indeholder følgende grundforudsætninger:

  • Tillid mellem hest og træner/rytter

  • Tryghed i miljøet

  • Fysisk velbefindende

Grundforudsætningerne skal være opfyldt for enhver hest uanset dens race eller hvilket fremtidigt "job" den er tiltænkt. Et stærkt basisfundament gør den efterfølgende træning lettere og motiverende for både hest og rytter.

Tillid mellem hest og træner/rytter

Livet som ridehest, byder på mange udfordringer. Hesten bliver sat i situationer, som den aldrig ville vælge i naturen, og som er stik i mod dens naturlige motivation. Det er naturligt at heste bliver forskrækkede, forvirrede, ufokuserede og måske stressede. Derfor er det trænerens opgave, at lære hestens motivation og foretrukne løsninger at kende. Gennem venlige og konsekvente anvisninger, i et trygt og forudsigeligt miljø, kan træneren nu lære hesten nye og mere hensigtsmæssige løsninger. På den måde får hesten opbygget en referenceramme, den kan trække på i fremtidige situationer. Tillid kan aldrig skabes gennem tvang og straf og på BBH arbejder vi altid, med en kombination af positiv og negativ forstærkning. Det sikrer at hesten forstår hvad vi ønsker af den og derigennem bygges tilliden gradvist op og et partnerskab med plads til både hest og træner kan tage form.

Tryghed i miljøet

For at hesten kan lære, er det vigtigt den er tryg ved det miljø den befinder sig i. Den skal være i en velfungerende fold gruppe, trives med sine naboer i boksen og tilvænnes til at være både alene og sammen med andre i hallen eller på banen. Hos BBH bruger vi tid på denne tilvænning og designer altid vores træningssetup, så det tilgodeser hestens motivation. Unge heste får en makker med til træningen når de skal lære noget nyt og måske foregår den allerførste træning i stalden, mens de andre heste er i boksene, for at sikre optimale rammer for ny indlæring. Hestene trænes til at kunne forlade og blive forladt og hestene skal kunne holde fokus mens andre heste er i nærheden og vigtigst af alt,- Hestene skal være trygge inden sværhedsgraden øges på næste trin.

Fysisk velbefindende

Den tredje grundforudsætning for at hestens kan opbygges til den opgave vi ønsker den skal løse, er at dens grundfysik er på plads. Hesten skal have gode velplejede hove med eller uden sko der tilgodeser dens medfødte benstilling. Hesten skal være i passende huld og have ordnet sine tænder, således at der ikke er generende tandspidser, kroge, bølgebid, ulvetænder o.l der kan påvirke hestens velbefindende. Hestens krop skal være symmetrisk og være uden spændinger, låsninger og andre blokeringer i skelettet og hestens udstyr skal være tilpasset og komfortabelt for hesten. Hos BBH samarbejder vi med flere dyrlæger og behandlere, der sikrer hestenes grundfysik. Smerte er en stressor og utroligt mange heste med ”adfærdsproblemer” er i virkeligheden heste der har ondt et sted i kroppen.  

Når grundforudsætningerne er på plads tilrettelægges den fremtidige træning ud fra BBH Balancemodellen.

Læs også: Træningsfilosofi

Share

Seneste Nyt

Gratis undervisning - til midtvejseksamen

Har du lyst til at være testrytter til midtvejseksamen på BBH søndag d. 21. juni 2020?

Vores testryttere er en stor og vigtigt del af eksamen og vi lover dig en spændende og lærerig dag. At være testrytter, og få undervisning af en af aspiranterne, foran vores censorer, giver en god mulighed for at få ny inspiration og "snuse lidt" til vores træningsprincipper.

Read more...

fb Følg Blue Berry Hill på Facebook

Kursus

3 dags træningslejr 2-4.marts 2018

Helt unik mulighed for 3 dages intensiv træning for dig og din hest her på BBH

I løbet af disse 3 dage, får du undervisning med din hest 2 x dagligt.
Både enelektioner og lektioner hvor I rider to sammen.

Hver ekvipages lektioner tilrettelægges individuelt og vi arbejder både fra jorden og i sadlen.

Lektionerne med hestene bindes sammen af kortere teorioplæg og vi kommer hele vejen rundt om både hestens læring, hestens krop, rytterens krop og din egen tilstand i træningen.

Der er mulighed for at få en opstillingslektion i longe, hvor du får mulighed for at fokusere 100 % på din egen krop.

Vi kan arbejde med alle elementer af god træning inkl jordarbejde, indlæring af sidebevægelser fra jorden/i sadlen, longering, bomarbejde fra jorden/i sadlen, gangartsforbedring, tilvænning, og så selvfølgelig grundridning, dressur og springning.

Du sætter rammerne og vi skræddersyer lektionerne til dig og hestens behov.

Dette er en fantastisk mulighed for at komme i dybden med de udfordringer du oplever i træningen, fordi vi har så mange lektioner tæt op ad hinanden. Hver lektion bygger videre på den forrige og derfor kan vi flytte hestene virkelig langt og fylde dig op med mange mange redskaber til at videreføre træningen.

Den samlede sum af læring overstiger langt, det indhold der er i dine egne lektioner, fordi du har muligheden for at følge med i de andres lektioner og der vil være mulighed for analyseopgaver, af balndt andet hestens bevægelse, når de andre rider/træner.
Det er virkelig sjældent at vi har åbne kurser af denne art så grib chancen nu og send os en tilmelding, med en beskrivelse af dine behov og ønskertiltræningen, på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PRAKTISKE INFORMATIONER

- Vi arbejder fra kl. 08.00 - 17.00 både fredag og lørdag,- og fra kl. 08.00 - 16.00 om søndagen, hvor vi har en grundig afrunding og målsætning for den fremtidige træning.
- Kurset afholdes her på BBH, Haugevej 13, 8620 i Kjellerup. Fredag - søndag 2. 4 marts. Mulighed for ankomst torsdag aften.
- Undervisningen varetages af Susan Kjærgård suppleret af en gæsteunderviser til opstillingslektioner- Der er mulighed for at overnatte på BBH i fælles sovesal under hele kurset med bad og toilet i stalden
- Der er boks og mulighed for fold for alle deltagere
- Deltagerne medbringer selv forplejning. Der er et køleskab og elkoger til rådighed

Prisen for hele kurset,
inkl boks, overnatning, materialer og lektioner 3.750 kr inkl. moms.

Der er kun plads til 8 deltagere og tilmelding er "først til mølle" :-)
Tilmelding på mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Nyeste artikel

Sådan lærer hesten,- Forstærkning og straf

Adfærd opfører sig ligesom os mennesker. Den fortsætter kun sin opførsel hvis den "får noget ud af det".. Når en adfærd bliver forstærket, altså belønnet, vil den vokse. Hvis den ikke bliver forstærket, eller den endda bliver straffet, vil den mindskes. Det er værd at vide, når du arbejder med din hest, så du kan tilrettelægge træningen efter at forstærke den ønskede adfærd. Denne artikel fokuserer på hvordan forstærkning og straf fungerer og uddyber forskellene på det der kaldes positiv og negativ hhv forstærkning og straf.

Read more...